De Groot Schilders in Amsterdam en Alkmaar helpen u graag met uw schilderwerken.  Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht. We hebben onder andere veel ervaring in het samenwerken met kleine en grote VvE’s. In dit artikel gaan we dieper in over schilderwerken van uw VVE. Sinds 2019 is het lage btw tarief verhoogt. Wat voor gevolgen heeft dit voor u?

Hoeveel procent betaalt u in 2021 over het schilderwerk van uw VVE?

Voor het schilderwerk van particulieren woningen betaalt u het lage belastingtarief. Dit tarief geldt voor de gehele schildersklus, inclusief arbeidsuren en materialen.

Vanaf 2019 is het lage btw-tarief van 6% verhoogt naar 9%. Dit houdt in dat alle goederen en diensten waarvoor eerst 6% btw gold nu verhoogt zijn naar 9%. Het tarief voor schilderen van uw VVE, is dus verhoogt naar 9%.

Hieronder vallen ook:

  • Het voorbereiden van het schilderwerk
  • Voorbehandelingen en de gebruikte materialen
  • Het lakverven, vernissen en beitsen
  • Het aanbrengen van een giet- of coatingvloer (mits sprake van het aanbrengen van een verfproduct)
  • Het binnen een verfsysteem aanbrengen van flakes op trappen en vloeren

Naast het schilderen van uw woning is het tarief voor isoleren, stukadoren, behangen en schoonmaken ook ingeschaald op 9%. Werkzaamheden die te ver afstaan van het schilderwerk vallen onder het 21%-tarief. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het vervangen van ramen en kozijnen, aanbrengen van glas en kitwerk aan de constructie, zoals het afkitten van bouwelementen aan gevels.

Woningen ouder dan 2 jaar

Om onder de 9% btw te vallen moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moeten woningen ouder zijn dan 2 jaar en bestemd zijn voor permanente bewoningen door particulieren. Uiteraard gelden er ook een aantal uitzonderingen. Deze kunt u hier vinden.

De Groot Schilders

De Groot Schilders is in te schakelen voor zowel binnen- als buitenschilderwerk. Schilderen is onderhoud plegen. Met niet alleen een mooi, maar vooral ook duurzaam eindresultaat waarmee u jaren vooruit kunt! We komen naar uw appartement, bedrijfsgebouw, monumentaal pand of kantoorunit. Geen locatie is ons vreemd. Particulieren, Vereniging van Eigenaren (VvE’s) en zakelijke opdrachtgevers weten ons snel te vinden en blijven over het algemeen voor lange tijd aan De Groot Schilderwerken verbonden. Bekijk hier een overzicht van onze afgeronde projecten.

neem contact met ons op!