De lente is weer begonnen en vaak is dit het moment om te beginnen aan een lente schoonmaak. Ook het buitenschilderwerk is een klusje wat vaak in de lente wordt uitgevoerd. Maar wanneer kunt u het beste buiten gaan schilderen? De verf netjes laten opdrogen kan een essentieel verschil maken in het eindresultaat. We leggen u graag uit wat de beste omstandigheden zijn om buiten te gaan schilderen.

De ideale schildertemperatuur

De ideale schildertemperatuur is 19°C. Dit houdt niet in dat er alleen dan geschilderd kan worden buiten. Een temperatuur tussen de 10°C en 25°C is ook prima. Waarom is de temperatuur dan zo belangrijk? Bij temperaturen boven de 25°C droogt de verf te snel en kan het zijn dat er scheuren en blaasjes ontstaan. Een te koude temperatuur zorgt er juist weer voor dat de verf niet snel genoeg droogt en bestaat de kans dat de verf niet goed hecht.

Schilderen in de zon

Schilderen in de zon is voor uzelf zeer prettig. Voor het schilderwerk wat minder! Bij een te hoge temperatuur zal de verf sneller opdrogen dan normaal, als dit te snel gebeurt kunnen er blaasjes en scheurtjes ontstaan. Schilderwerken die te snel zijn gedroogd zullen niet alleen minder mooi ogen maar zullen ook na verloop van tijd zwakkere plekken veroorzaken.

Schilderen in de regen

Niemand heeft zin om te schilderen in de regen en ook voor het schilderwerk is dit niet ideaal. Schilderen wanneer het regent wordt dat dan ook sterk afgeraden.

Probeer niet voor de regen nog het schilderwerk aan te brengen. De periode voordat het regent zal de luchtvochtigheid toenemen waardoor de verf ook niet mooi zal gaan opdrogen.

Mocht het toch onverwachts gaan regen wanneer de verf niet goed gedroogd is, dan is er niet veel meer aan te doen. Regendruppels kunnen kraters veroorzaken in de laklaag. Het beste advies is om de verf alsnog te laten drogen en de verflaag op te schuren en met beter weer een nieuwe verflaag aan te brengen.

Schilderen met wind

Schilderwerk dat nog niet gedroogd is kan gemakkelijk bevuild worden door zand en vuil. Bij voorkeur kunt u het best bij een windstille dag gaan schilderen.

Schilderen met vorst

Het is mogelijk om buiten te schilderen in de winter mits het niet vriest. Door de vorst kan de verf niet goed drogen en zal het niet goed hechten.

De Groot Schilders

U ontkomt er over het algemeen niet aan: eens in de zoveel tijd moet met buitenschilderwerk uw woning worden onderhouden. Wilt u zeker weten dat uw schilderwerken in topconditie zijn ondanks de weeromstandigheden? De Groot Schilders heeft jarenlange ervaring met het schilderen van: binnenwerkbuitenwerkwandafwerkingspuitwerksausenhoutrotherstelkleuradvies en onderhoud. Vraag een vrijblijvende offerte op. We zijn u graag van dienst!

neem contact met ons op!