Verfspuiten en sauzen zijn twee manieren om muren en plafonds te schilderen. Sauzen is een veelgebruikte en de bekendste manier van schilderen. Verfspuiten is minder bekend maar wordt vaak gebruikt voor grote oppervlaktes. Wat houdt verfspuiten in en wat zijn de voordelen hiervan?

Wat is verfspuiten?

Verfspuiten is eigenlijk relatief simpel. Zoals de naam het al zegt wordt de latexverf op de oppervlaktes gespoten. Een schilder maakt bij verfspuiten gebruik van een airless verfspuitmachine. Op deze manier wordt latex verf aangebracht op muren en plafonds.

4 voordelen van verfspuiten

1) Prijs per m2 is lager dan sauzen
Sauzen is arbeidsintensief werk, hierdoor zijn de arbeidskosten hoger dan verfspuiten.

2) Makkelijker om grote oppervlaktes te schilderen
Vooral bij grote oppervlaktes is deze manier erg handig. Door middel van een airless verfspuitmachine kan er gemakkelijker gewerkt worden.

3) Geen banen of strepen
Vanwege de gelijkmatige druk in de airless verfspuitmachine zullen er geen banen of strepen ontstaan.

4) Gelijkmatige droging
Door het gebruik van een airless verfspuitmachine wordt de verf verneveld waardoor de verf sneller droogt.

De Groot Schilders

Verfspuiten heeft zoals u kunt lezen een groot aantal voordelen ten opzicht van sauzen. Het team van De Groot Schilders werkt regelmatig met spuitverf in plaats van de kwast en de roller. We zijn gespecialiseerd in het spuiten van zowel muur- als houtverf. Muren, plafonds, deuren en kozijnen worden met de verfspuit weer als nieuw gemaakt.
Benieuwd naar de kosten van verfspuiten bij u thuis? Vraag een vrijblijvende offerte op.
We zijn u graag van dienst!

neem contact met ons op!