De binnenkozijnen zijn vaak als eerste aan een nieuwe verflaag toe. Omdat de kozijnen bloot staan aan de zon in de zomer maar bij regenachtig weer condenswater opnemen breekt de verf hier snel af. Hierdoor kunnen scheurtjes en/of kiertjes ontstaan en de kozijnen verzwakken.

Waarom binnenkozijnen schilderen?

Door uw binnenkozijnen te schilderen is uw huis beter beschermd tegen weersinvloeden. Deze weersinvloeden kunnen uw kozijnen beschadigden en verzwakken waardoor er nieuw kozijnen moeten worden geplaatst. Het laten schilderen van binnen kozijnen verlengt de levensduur van de kozijnen en kost minder dan het aanschaffen van een nieuwe kozijnen.

Hoe schilderen vakmensen kozijnen?

De werkwijze van het schilderen van kozijnen verschilt per type kozijn. Zo worden houten kozijnen net iets anders geschilderd dan aluminium kozijnen. In de onderstaande uitleg wordt de algemene manier toegelicht.

  • De eerste taak is om de oude verflaag weg te schuren. Door deze verflaag weg te schuren kan de nieuwe verflaag beter hechten. Met afbijt kunnen de hardnekkige verfresten verwijderd worden. Kijk wel uit! Afbijt is erg agressief, gebruik dus altijd handschoenen.
  • Als er gebruik gemaakt is van afbijt dient dit eerst goed schoongemaakt te worden.
  • Na het schuren dient de ondergrond stofvrij te zijn. Anders droogt de verf niet mooi op.
  • Plak de ruit af zodat er geen verf op de ruit terecht kan komen. Het verwijderen van verf op glas is namelijk lastig te verwijderen. Het afplaktape kan één uur na het schilderen verwijderd worden.
  • Na het afplakken moeten de kale plekken worden gegrond. De grondverf zorgt ervoor dat de verf beter hecht. Deze grondverf dient wel weer licht opgeschuurd te worden.
  • Het echte schilderen kan eindelijk beginnen. Werk van boven naar beneden zodat de verf zich gelijkmatig verdeeld. Gebruik een kwaliteitskwast voor het beste resultaat. Als de verf net is aangebracht is het nog mogelijk om foutjes te corrigeren.
  • Voor een mooier resultaat is een tweede laag aanbrengen belangrijk. Het is ook sterker en mooier. Tussendoor moet er wel weer geschuurd worden.

De Groot Schilders

Het schilderen van binnen kozijnen is erg belangrijk voor een goed onderhouden woning.
Wilt u het dat uw binnenkozijnen vakkundig en zonder problemen worden geschilderd? Laat dan de ervaren vakmensen van De Groot Schilder deze klus voor u uit handen nemen. Met hun jarenlange ervaring in het schilderwerken blijven er geen verfresten achter en zijn uw binnenkozijnen de komende jaren beschermd tegen zonlicht en vocht.

neem contact met ons op!